top image
Tratament

Telefon/Fax: 021.242.17.96 0744.494.664 Programarile pentru consultatii se fac numai telefonic intre orele 10-18 de luni pana vineri.

Există mai multe modalităţi de tratament al varicelor, dar trebuie subliniat faptul că singurul remediu cu adevărat eficient şi cu efecte durabile este cel chirurgical.

Tratament chirurgical

În Clinica Medicală FLEBESTET, singura unitate cu profil exclusiv flebologic din sistemul medical particular utilizăm chirurgia varicelor fără stripping. Metoda este netraumatizantă şi poate fi adaptată fiecărui caz în parte. Operaţiile se efectueaza în sistem ambulator (internarea este de numai 2-3 ore). Postoperator pacientul poate merge imediat şi părăseste clinica la circa 30 de minute după operaţie, imobilizarea nefiind necesară. De multe ori pacienţii operaţi au plecat de la clinica noastră conducând maşina.

Principalele avantaje ale operaţiei efectuate în Clinica Medicală FLEBESTET sunt:

  • internarea de numai 2-3 ore
  • nu există sângerare nici în timpul operaţiei, nici postoperator
  • operaţia este efectuată sub anestezie locală
  • aspectul estetic postoperator (incizii de 1-3 mm)
  • mobilizarea imediată a pacientului după operaţie, cu părăsirea clinicii după cca. 30 de minute, acesta având abilitatea să-şi conducă automobilul dacă doreşte.

În clinica noastră poate fi operat orice caz de boală varicoasă, oricât ar fi de dificil, după aceeaşi metodă. Totodată, la Clinica Medicală FLEBESTET se prezintă şi sunt trataţi numeroşi pacienţi cu recidivă a varicelor, operaţi în alte secţii de chirurgie, în tară sau în străinatate.

De asemenea pot fi operaţi şi pacienţi aflaţi în stadii complicate ale bolii varicoase, cum ar fi cei cu tromboflebită superficială sau cu tulburări trofice cutanate, inclusiv ulcer venos de gambă.

Pacienţi care sufereau de ulcer venos al gambei de mai mulţi ani şi nu şi-au gasit rezolvarea în alte clinici au fost operaţi în clinica noastră, iar ulcerul de gambă s-a cicatrizat după cca. 2 - 6 săptămâni de la operaţie.

Scleroterapia

În Clinica Medicală Flebestet se efectuează scleroterapie doar pentru varice reticulare (vene foarte fine, cu diametru maxim de 2-3 mm, de culoare verde-albastrui) şi telangiectazii (dilataţii ale vaselor fine din structura tegumentului, cu aspect de păianjen - spider veins - sau ca nişte linii sub 1 mm diametru, de culoare roşie sau violet).

Utilizăm concentraţii de substantă sclerozantă adaptate diametrului venelor tratate. Tehnicile scleroterapiei sunt, de asemenea, adaptate fiecărui tip de leziune şi fiecărei zone topografice, astfel încât procedura este uşor de suportat şi se elimină riscul de instalare a petelor hipercrome postscleroterapie.

În unele cazuri, pentru vindecarea varicelor este necesară combinarea operaţiei cu scleroterapie, în aceeaşi şedinţă sau în şedinţe separate.

Concluzii

Trebuie să subliniem un fapt deosebit de important: pacientul cu varice ale membrelor inferioare poate fi vindecat!

Este însă bine ca prezentarea la consultaţie şi operaţie să se facă în cel mai scurt timp, pentru a obţine cele mai bune rezultate estetice. Din păcate frecvent suntem puşi în situaţia de a consulta şi opera pacienţi cu trecut varicos de peste 15 - 20 de ani şi care se prezintă cu complicaţii ale bolii.

Un rol deosebit de important în orientarea pacienţilor cu varice ale membrelor inferioare către specialistul în flebologie revine medicilor de familie, medicilor dermatologi, internişti, cardiologi, chirurgi, etc.

Tratamentul inadecvat poate conduce la prelungirea perioadei de evoluţie a bolii şi uneori la instalarea complicaţiilor.

top image