top image
Varicele Cauzele Apariţiei Evoluţia Bolii

Telefon/Fax: 021.242.17.96 0744.494.664 Programarile pentru consultatii se fac numai telefonic intre orele 10-18 de luni pana vineri.

Circulaţia sângelui în organism are două componente majore: sistemul arterial - prin care sângele oxigenat este condus de la inimă spre ţesuturi şi sistemul venos - prin care sângele este adus de la ţesuturi spre inimă.

Sistemul venos al membrelor inferioare are o anumită particularitate: este dublu, reprezentat de venele profunde (situate în nişte canale între muşchii şi oasele membrelor) şi venele superficiale (situate subcutanat).

Staţiunea bipedă a omului obligă sângele să circule prin venele membrelor inferioare împotriva gravitaţiei. Pentru a se putea realiza fluxul de jos în sus al sângelui, în structura acestor vene există un sistem de valve. Distrugerea, din diferite motive a uneia sau a mai multor asemenea valve permite sângelui sa "cadă" sub influenţa gravitaţiei. Acest reflux al sângelui în venele superficiale determină dilatarea lor şi aspectul sinuos, caracteristic al varicelor.

Cu alte cuvinte, varicele membrelor inferioare pot fi definite ca dilataţii patologice ale venelor superficiale survenite ca urmare a apariţiei unui reflux în circulaţia sângelui.

bottom image